Kom og vær med til en hyggelig og interessant aften på Gjerrild Vandrerhjem, når vi slår dørene op for en række af live-streamede offentlige foredrag i Naturvidenskab, direkte fra Aarhus universitet.
Et foredrag varer typisk to timer inkl. en pause midtvejs – på 20 minutter – samt en session til slut, hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål, indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter. Nogle forelæsere svarer tilmed efterfølgende skriftligt på de spørgsmål, som der ikke var tid til at besvare under foredraget.
Inden foredraget vil vi gerne invitere til hyggelig fællesspisning, hvor det vil være muligt at nyde en lækker buffet sammen med andet godtfolk fra nær og fjern. Det vil ligeledes være muligt købe kaffe/te og kage, øl, vand og et glas vin.
Tilmelding til fællesspisning skal ske senest dagen før foredraget, så kan vi nemlig sikre os at der er nok til alle 😊
Tilmelding på info@gjerrildvandrerhjem.dk eller på telefon 40224199
Vores lækre aftenbuffet bliver serveret fra kl.17:30 – 18:45 og koster til disse arrangementer kun den sølle sum af 125,- pr. person. Betaling klare vi efter foredraget.
Det er 100% gratis at overvære selve foredraget.

Hvad Grønlands indlandsis lærer os
februar 28 @ 17:30 - 21:00
Gratis
Hør om hvad boringer ned i Grønlands indlandsis fortæller os om klimaet, skovafbrænding, vulkanudbrud m.m. i historisk og forhistorisk tid. De dybeste boringer ned i mere end 100.000 år gammel is giver viden om hvor meget havspejlet vil stige i fremtiden.
Hør om hvad boringer ned i Grønlands indlandsis fortæller os om klimaet, klimaændringer, skovafbrænding, vulkanudbrud, industrialisering m.m. i historisk og forhistorisk tid. Via boringerne trækker forskerne søjler af is op, såkaldte iskerner. Disse iskerner viser fx at Indlandsisen har mistet masse de seneste tyve år som en reaktion på den globale opvarmning der er sket. Denne afsmeltning har bidraget til at det globale havspejl er steget. Hvor meget vil havspejlet mon stige i fremtiden? Det giver de dybeste boringer, der når flere kilometer ned i lag af is der er mere end 100.000 år gamle, en idé om. De dybeste boringer i Indlandsisen finder fx is fra den sidste mellemistid, dvs. fra 130.000 til 115.000 år siden, kaldet Eem-tiden. Dengang var der 5 ⁰C varmere over Grønland end i dag, og smeltning af Indlandsisen i Eem-tiden bidrog med 2 m til den tids stigning af havspejlet. På trods af den store afsmeltning lå der stadig en stor iskappe over Grønland i hele Eem-tiden. Vi kan lære af Eem-tiden da den er en vigtig analog til det klima vi vil få over Grønland allerede i år 2100.
Gratis
Det vil være muligt at købe en lækker aftenbuffet inden foredraget samt kaffe/thé, et glas vin eller kage, som du/I kan tage med op til selve foredraget og nyde mens I bliver klogere.
Husk at bestille aftenbuffet senest dagen før foredraget, så kan vi nemlig sikre os at der er nok til alle 😊
Bestilling på info@gjerrildvandrerhjem.dk eller på telefon 40224199